Osteopathiepraktijk
 Cuypers

Gewrichtsklachten

Gewrichtsklachten aan schouder, elleboog, pols, hand, heup, knie, enkel of voet is een veel voorkomend probleem. Ook zonder dat er sprake is van een trauma of ongeval in het verleden, hebben veel mensen gewrichtsklachten. Dat komt vaak doordat de belastbaarheid van het gewricht is afgenomen. De oorzaken liggen vaak elders in het lichaam.

Als organen niet goed functioneren, kan het lichaam verzuren waardoor het bindweefsel / gewrichtskapsel minder belastbaar wordt. Dit kan gewrichtsklachten 
tot gevolg hebben. Ook door een verandering van de krachtlijnen kan een verminderde belastbaarheid van gewrichten optreden. 
Deze krachtlijnen kunnen veranderen door blokkades in de wervelkolom, het bekken of andere gewrichten. Zo kan een achilluspees ontsteking ontstaan door een
overbelasting van deze pees, zonder dat er abnormale belastingen op het lichaam hebben plaatsgevonden. 

Er kan bijvoorbeeld een bekkenscheefstand zijn ontstaan ten gevolge van een verkleving van het litteken van een keizersnede. Deze verkleving kan ook pas jaren na de operatie problemen gaan veroorzaken.

Deze verkleving kan vervolgens een spier in het kleine bekken gaan irriteren waardoor deze spier gaat verkrampen.  Door deze verkramping trekt deze spier continu aan zijn aanhechtingspunten ( o.a. het bekken). Het bekken wordt zodoende scheef getrokken en de krachtenlijnen in het hele been veranderen, waardoor de stand in alle gewrichten veranderd. Zo worden de spieren en pezen in het been anders dan normaal belast en zullen er overbelastingklachten ontstaan(b.v. archilluspeesontsteking). Door de verkleving in de buik te behandelen neem je de oorzaak van de klachten weg en door vervolgens de verkrampte spier en het bekken te behandelen zal de stand van de gewrichten in het been normaliseren. Zo zullen de achilluspees klachten gaan verdwijnen.

Meer weten over het verhelpen van gewrichtsklachten, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Onze osteopaten helpen u graag!