Osteopathiepraktijk
 Cuypers

Hernia klachten

Hernia klachten ontstaan wanneer de kern van een van de tussenwervelschijven (schokdempers) in de rug een uitstulping heeft en deze uitstulping op het passerende zenuwweefsel gaat drukken. Men ervaart pijn in rug en been, eventueel gepaard gaande met krachtverlies, tintelingen en gevoelsstoornissen (hernia klachten). Een hernia kan meerdere oorzaken hebben.

Een verdraaiing van een van de lendenwervels, in de meeste gevallen van het heiligbeen, geeft enorme druk op de tussenliggende tussenwervelschijf. Al door een plotse lichte beweging kan de tussenwervelschijf scheuren. Maar het kan ook zo zijn, dat de scheurtjes in de tussenwervelschijf in maanden of jaren
langzaam ontstaan en zich opbouwen tot uiteindelijk een grote scheur en er dan plots sprake is van een hernia. Het functioneren van het heiligbeen is
afhankelijk van de organen in het bekken, die met spieren en banden vasthangen aan de binnenzijde van het heiligbeen en bekken. Een verkleving van een van deze organen kan zorgen voor een verdraaiding van het heiligbeen, waardoor de tussenwervelschijf in het gedrang komt.

De osteopaat is in staat om de bewegingsverliezen van de organen gelegen in het bekken, de lage rug, het bekken en heiligbeen en het onderste lidmaat (heup, knie, voet) te herstellen en de doorbloeding en de bezenuwing van de regio te optimaliseren en de hernia klachten te verhelpen. Zie hiervoor ook de uitleg zoals gegeven onder de rubriek “rug- en nekklachten”.

Verder kan volgens een speciaal “hernia protocol” de druk in het wervelkanaal verminderd worden, waardoor de hernia de kans krijgt zich sneller te herstellen, zodat de druk van de zenuwwortel wordt weggenomen en de zogenaamde hernia klachten verholpen zijn.

Meer weten over de mogelijkheden om uw klachten te verhelpen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren osteopaten bekijken graag samen met of we uw hernia klachten kunnen verhelpen.