Osteopathiepraktijk
 Cuypers

Migraine en clusterhoofdpijn behandeling

Wanneer is migraine en clusterhoofdpijn behandeling mogelijk?

Migraine, clusterhoofdpijn, (spier)spanningshoofdpijn en trigeminusneuralgie/aangezichtspijn: stuk voor stuk vormen van hoofdpijn die vaak aanvalsgewijs voorkomen. De klachten kunnen enkele uren tot soms dagen aanblijven, vaak aan één kant van het hoofd (migraine en clusterhoofdpijn). Dit gaat soms gepaard met gevoeligheid voor licht en geluid en misselijkheid met braken.

De osteopaat zal uw hele wervelkolom gaan onderzoeken op blokkades. Deze blokkades kunnen namelijk zenuwen die uit de wervelkolom treden,
afknellen. Zo kunnen er pijnsensaties in de schedel of het aangezicht ontstaan. De migraine en clusterhoofdpijn behandeling is er dan ook op gericht om deze blokkades middels manuele correctie technieken te herstellen.

Maar ook kunnen er allergieën, hormonale oorzaken of het niet optimaal functioneren van organen ten grondslag liggen aan de migraine. Deze oorzaken zijn ook goed door een osteopaat  op te sporen. Als er een hormonale oorzaak is, dan kan de osteopaat de hormoonklier in kwestie behandelen en mocht de oorzaak in de organen liggen (denk aan de lever, nieren en darmen) is hij in staat de functie en/of mobiliteit hiervan te optimaliseren waardoor de migraine klachten zullen afnemen. De eerste symptomen van spierspanninghoofdpijn zijn meestal voelbaar in de nek en aangezichtspijn in de kaak. De oorzaak van deze vormen van hoofdpijn is vaak gelegen in doorbloedingsstoornissen, beklemming van zenuwen of kaakproblemen. 

Doorbloedingsstoornissen ontstaan vaak door een verkramping van spieren door een verkeerde (werk)houding of psychische of lichamelijke spanningen. Een beklemming van een zenuw in de nek door een blokkade van de nekwervel(s), kan door een osteopaat snel weer worden losgemaakt. Tenslotte kunnen blokkades in het kaakgewricht bepaalde zenuwen afknellen, waardoor er aangezicht- of hoofdpijnklachten ontstaan. Deze blokkades in de kaakgewrichten zijn door de osteopaat ook simpel te verhelpen.