Osteopathiepraktijk
 Cuypers

Over ons

Ed Cuypers

Ed Cuypers

Osteopaat

In 1987 ben ik “Ed Cuypers” op mijn vijfentwintigste afgestudeerd als fysiotherapeut aan de hogeschool Heerlen. Daarna heb ik de nodige praktijkervaring opgedaan; eerst in dienstverband in Sittard en later in mijn eigen praktijk in Vlodrop.

Hoe ben ik tot het vak osteopaat gekomen? Bij de fysiotherapeutische werkzaamheden merkte ik steeds vaker de tekortkomingen van het vak fysiotherapie. Er moest, in mijn optiek, meer mogelijk zijn in dit vakgebied. Mijn zoektocht bracht mij bij de osteopathie; een vak dat een waardevolle aanvulling is op de (para)medische kennis van de fysiotherapie. Het unieke van de benadering van de osteopathie is vooral dat men zoekt naar oorzaken en oorzaak-gevolg ketens.

In oktober 2000 heb ik mijn diploma in de osteopathie behaald aan het ‘Flanders International College of Osteopathie` (FICO) te Antwerpen. Daarna ben ik in Vlodrop mijn eigen praktijk voor osteopathie gestart waar ik sindsdien werkzaam ben. Daarmee was ik de eerste osteopaat in Midden-Limburg. De vraag naar deze nieuwe, succesvolle vorm van geneeskunde bleek zo groot dat personele uitbreiding niet kon uitblijven. In juni 2011 werd daarom in de praktijk een nieuwe medewerker welkom geheten: Ivan Hendrix. Hij bleek de ideale nieuwe collega die goed bij mijn werkwijze en visie op geneeskunde past. Beiden zijn wij officieel erkende osteopaten, geregistreerd bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Ook ben ik lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en Ivan Hendrix lid van de Nederlandse Osteopathie Federatie (NOF). 
Beide mogen we derhalve de titel DO/(M)RO voeren.

Het dynamische vakgebied van osteopathie is continue in beweging. Ook wij blijven in beweging en houden onze vakkennis up-to-date met (verplichte) bij- en nascholingen. Bovendien verdiepen wij ons in aanverwante vakgebieden, zoals orthomoleculaire geneeswijzen (voedingsadviezen geven en het werken met voedingssupplementen). Op deze wijze kunnen wij u nóg beter en sneller op weg helpen naar gezondheid!

Ivan Hendrix

Ivan Hendrix

Osteopaat

In 1994 studeerde ik “Ivan Hendrix” af als fysiotherapeut aan de Hogeschool Heerlen, tegenwoordig Zuyd Hogeschool.

Nog hetzelfde jaar ging ik in militaire dienst. Na deze tijd heb ik 8 jaar, bij verschillende praktijken in Duitsland gewerkt. In 2002 heb ik de stap genomen om in Montfort (NL) een bestaande fysiotherapiepraktijk over te nemen. Tegenwoordig werk ik hier samen met 3 collega’s in Therapiecentrum Montfort.

Om in de fysiotherapie bij te blijven en verder te komen heb ik meerdere cursussen gevolgd. Alleen bleef ik steeds achter met het gevoel dat ik de mensen maar beperkt kon behandelen en daardoor ook niet altijd de beste resultaten kon behalen.

Dit alles heeft ertoe geleid dat ik aan de opleiding tot Osteopaat ben begonnen. Ik heb de opleiding doorlopen bij “The International Academy of Osteopathy”, het IAO, in Zeist. Na 6 jaar hard werken heb ik in november 2010 mijn diploma behaald.

Een paar maanden na het behalen van mijn diploma vroeg Ed of ik bij hem in de praktijk wilde komen werken. Ik was toen namelijk zelf al bij hem in behandeling. Ik heb toen niet lang na hoeven denken over deze vraag en werk nu op maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag in de praktijk in Vlodrop.

Ik hoop u snel te mogen begroeten bij de Praktijk voor Osteopathie Cuypers.