Osteopathiepraktijk
 Cuypers

Verzuring

We kennen allemaal wel het verzuren van een spier(groep) na een training/wedstrijd.

Door de inspanning produceren de spieren afvalstoffen. Deze zullen normaal gesproken door het bloed afgevoerd worden. Is het echter een heftige of langdurige inspanning dan kan de bloedstroom het aantal geproduceerde afvalstoffen niet aan en hopen deze zich op in de spier. De spier is dan aan het verzuren. Dat veroorzaakt de zogenaamde spierpijn na de training. Dezelfde procedure kan zich in het hele lichaam voordoen. Dat gebeurd dan wel niet in zo’n kort tijdsbestek als een training, maar over een periode van maanden of jaren. Uiteindelijk is het hele lichaam dan verzuurd. Dat uit zich niet alleen in spierpijnen(fibromyalgie) maar kan ook reuma, jicht insuline resistentie(diabetes), metaboolsyndroom(gewichtsproblemen) en nog veel meer lichamelijke ongemakken veroorzaken.

De oorzaak van een algehele verzuring moeten we zoeken in onze voeding en leefgewoontes(stress, te weinig/verkeerd bewegen).

Als osteopaat proberen we samen met u dit proces om te keren. Daarbij kijken we naar en behandelen we de organen die betrokken zijn bij zo’n ontzuringsproces. Nieren lever, longen maag, darmen en niet te vergeten het bindweefsel met z’n lymfesysteem. Dit laatste speelt een heel belangrijke rol in dit proces. Verder zal er een voedingsadvies aan te pas komen en zullen instructies gegeven worden met betrekking tot bewegen en sporten.

Al met al een procedure van 2 tot 3 maanden om het verzuringsproces om te keren en daarmee u klachten te verminderen cq. te verhelpen.